WAARIN KAN JIJ EEN VERSCHIL MAKEN

Even een vraagje: kan je je terugvinden in deze situaties?

“Verdomme, die mevrouw dat die t-shirt kwam ophalen moest hier al een uur geleden zijn…”, “Zeg dat het niet waar is, de zogenaamde nieuwe handtas van Gucci is fake!”, “Verdorie, dat telefoonnummer bestaat helemaal niet, ik ben opgelicht!”, “Mama,voor de productie van de broek dat ik net kocht is 10.000 liter water nodig… hier voel ik me niet goed bij”, “Oh schat, mag ik alsjeblieft deze jas van River Woods kopen? Daar hebben we helaas geen budget voor…”

Maar wat als het ook zo kan:

“Erick, deze t-shirt van Tommy Hilfiger kostte amper 15 euro bij JoesMie!”, “Yes! Weer een aantal merkkledingstukken gered van te verdwijnen in de kast!”, “Jepla, deze pull, nog perfect nieuw kocht ik aan voor 20 euro, en ze staat op site X voor 100 euro!”

“VANAF NU BEN IK EEN JOESMIËR, IK DENK AAN MEZELF, MAAR OOK AAN DE TOEKOMST”

ONZE WERKWIJZE

 

 • Samenwerking:

Wij gaan een samenwerking aan met mensen die bereid zijn hun kleding een tweede kans te geven en zich vinden in het verhaal JoesMie.

 • Controle:

Alle kledingstukken die worden aangeboden worden uitvoerig gecheckt aan de hand van een aantal criteria. Wij garanderen een product dat op kwalitatief vlak evenwaardig is aan hetzelfde product in de winkel. In uitzonderlijke gevallen, wanneer er zeer lichte, bijna onmerkbare schade aan het product is, wordt dit duidelijk weergegeven in de afbeeldingen. Wij zijn ten allen tijde transparant en zijn zeer toegankelijk voor opmerkingen.

 • Verkoop:

We gebruiken Mollie. Haast alle betaalmogelijkheden liggen binnen de mogelijkheden, zo kan je ook, indien gewenst, betalen via je favoriete betaalapp! Wij versturen onze kleren in ecologisch afbreekbare verzendzakken. JoesMie werkt duurzaam. Dit is een bewuste keuze, want dozen vervuilen het milieu aanzienlijk: er is veel water, energie en landbouwgrond nodig om een doos te kunnen produceren. Bpost staat in voor de verzending van onze producten. Je krijgt na verzending een Track & Trace code waar je het pakketje ten allen tijde kan volgen.

ONZE MISSIE

 

Een beweging creëren die samen met ons vecht voor een andere kijk op de kledingsector en zich bewust is van wat we zelf kunnen betekenen in de wereld van morgen.

JoesMie is écht een nieuwe kans voor merkkledij in nieuwstaat. Enkel de kledingstukken die het verdienen worden geselecteerd met de hand! Wil je ZELF een groot verschil maken voor onze planeet? Koop je kleren bij JoesMie en wordt zo een JoesMiër. Maak zo SAMEN met ons een vuist tegen de vervuilende processen van de productie van merkkledij! We kunnen SAMEN een verschil maken! Nu weet je waarom.

DOELEN

 

 • Merkkledij in nieuwstaat laten hergebruiken
 • Mensen bewust maken van de negatieve effecten bij aankoop van nieuwe kledij
 • Het moeilijk betaalbare, betaalbaar maken ZONDER kwaliteitsverlies
 • Mensen uit hun routine halen en laten nadenken over hun aankopen
 • Een verschil betekenen voor de wereld van morgen

VOORDELEN

 

 • Natuur

Voor één jeansbroek tot in de winkelrekken te krijgen hebben we vaak een 10000 liter water nodig. Als we deze broek zouden kunnen laten hergebruiken, zijn we met al met minstens twee verantwoordelijk voor de liters water. De natuur dankt U! Oh ja, ook  de productie van een gewone witte t-shirt vergt veel water. Zo mag je voor de productie van één t-shirt ongeveer 30 baden nemen. Straf hé! Naast water is er natuurlijk ook de vervuiling van het transport. Wist u dat kleding meestal de helft van de wereld rondreist (vnl. boot en vliegtuig) vooraleer u ze in de winkelrekken vindt? Wij samen kunnen dit drastisch doen verminderen. Per kledingstuk dat u bij ons koopt, doet u een goede zaak. voor het milieu, je goed gevoel, je portefeuille en nog zo veel meer! Kiest u voor het dure vervuilende kledingstuk in de winkel? Of voor het goedkope, (haast) identieke alternatief bij JoesMie? Wij geven je zekerheid over de kwaliteit van je aankoop. Gedaan met de nadelen van tweedehandswebsites. Wij geven je ZEKERHEID. Want alles verdient een nieuwe kans.

 • Mens

Weg met het pesten en die hatelijke groepsdruk om een dure pull van meer dan 100 euro te kopen! Wij geven de mensen de kans om exact dezelfde dure kleren van in de winkel goedkoop aan te kopen in perfecte, handgecheckte staat. Onze invloed op menselijk vlak? Wij maken het voor iederéén mogelijk om merkkledij aan te kopen in prima staat. 

JoesMie heeft alleen maar voordelen! En het geld dat je bespaarde? Koop daar andere broodnodige zaken mee. Graag gedaan 😉

 

NADELEN? DIE ZIJN ER NIET!

 

Bob Biesemans
CEO / Founder

 • 19 jaar 
 • Student TEW aan de VUB
 • Bereid zich volledig te smijten voor JoesMie
 • “The second chance is tomorrow”

Niklas ROOBAERT
CEO / FOUNDER

 • 19 jaar
 • Student TEW aan VUB
 • Klaar voor een ervaring in het ondernemingsleven
 • “JoesMie isn’t just about clothes, It’s an attitude”